Kjøp av små kontorskrivere til butikker og avdelinger i konsern og kjeder – god trykkeøkonomi?

Kjøp av små kontorskrivere til butikker og avdelinger i konsern og kjeder – god trykkeøkonomi?

Vi er ofte i kontakt med butikker i kjeder eller avdelinger i større nasjonale konsern.

Dette som regel når de tar kontakt pga. feil med skriver eller annen driftsstans og trenger teknisk hjelp.

Veldig ofte blir konklusjonen at det anbefales å kjøpe en ny. Dette er som regel små laserskrivere til en pris av 2.000 til 3.000 kroner. Til denne priser er det en fornuftig konklusjon. Problemet er ofte at de sitter på lager med mange tonerkassetter som i pris kan utgjøres mange tusen kroner.

Ulike merker små skrivere er ofte brukt. Argumentet når de blir anskaffet er ofte at de billige og kan skiftes ut hvis noe skjer. Det som ofte glemmes er at pris på tonerkassetter til små skrivere er lang dyrere omgjort til pris per kopi en litt større skrivere.

Hovedregel er jo mindre skrivere jo mindre tonerkassetter. Alt er kompakt og minimalisert men ikke prisen på toner.

Vi har mange skrekkeksempler på at kjøp av tonerkassett til små laserskrivere omgjort til pris per kopi er mer enn 50 øre per kopi sort og 120 øre farge. Da sier det seg selv at det fort blir høye trykkekostnader.

Et vanlig eksempel, der hvor det står en monoskriver f.eks. tilknyttet kasse, er en pris på tonerkassetter sort til kr. 1.600,- som gir en kopimengde ved 5% dekningsgrad 9000 kopier. Pris per kopi blir da 18 øre per kopi. Er man en kjede med 20 avdelinger og hvor det trykkes 50 sider per dag så er dette 20 avdelinger * 50 sider/dag * 240 dager i året = 240000 sider per år * kr. 0,18 = kr. 43.200 i rekvisita kostnader. Er antallet sider per dag høyere så kan dere ta gangestykket selv.

Printer Norge tilbyr her Lexmark skrivere med pris per kopi ned til 5 øre per kopi.
En besparelse sort på kr. 31.200,-?

Er det en farge kopimaskin blir ofte regnstykket slik. Pris toner sort kr. 1.600,- med 9000 kopier ved 5% blir 18 øre per kopi. Pris farge som regel på kr. 2.100,- med 6000 sider ved 5% dekningsgrad blir 35 øre per kopi.

Har man samme antallet kopier 240000 sider per år og hvor 60% er fargeutskrifter så blir det 144000 sider * kr. 0,35 = kr. 50.400,- + sort 96000 kopier * kr. 0,18 = 17.280,- til sammen kr. 67.680,-.

Printer Norge tilbyr Lexmark skrivere med farge pris til 13 øre per kopi.
En besparelse farge utskrifter på kr. 31.680,-?

Alle som jobber litt med budsjetter og tall vet at forutsetninger er viktig for å gi et rett bilde av ens situasjon. Gjør egne vurderinger ut i fra hva dere har i dag av kontorprintere eller vurderer å anskaffe fremover. Men husk jo mindre jo dyrere i drift.

Printer Norge tilbyr kjøp og leie av små- og kontorskrivere tilpasset ulike trykkebehov til lave trykkekostnader. Vårt Print-as-a-Service gjør at kjeden får en Partner som tar seg av det meste av oppfølging og drift av kjedens printere.

Vi dere ha hjelp så kontakt oss på printer@printernorge.no. Vi kan her foreta analyse samt å komme med tilbud skriver modeller vi kan tilby.

Oppførte tall eksempler i veiledende og vil kunne endres som følge av prisøkninger, valutasvingninger og annet utenfor vår kontroll.